Det som blev sagt

2020-09-15

Kender du den her situation?

Og også hvor lang tid du kan bruge på at analysere "det som blev sagt". Måske timer, dage og uger og hvor dit nervesystem har virkelig svært ved at lande, efter alt det følelsesmæssige kaos, som sker inde i dig imens det står på.

På grund af en sætning, som har varet i ganske få sekunder ..

Måske er sætningen ikke engang sagt direkte til dig, men ud i plenum.

MEN den rammer dig lige der, hvor det gør allermest ondt. Den sætter gang i alt det som du frygter allermest og så begynder tankerne - den ene afløser den anden ..

Det kaldes en "trigger" og de situationer kan du møde flere gange om dagen fx på din arbejdsplads, men det kan også være andet i dit liv som trigger dig.

Jeg ser det rigtig meget hos de klienter jeg møder igennem mit arbejde, og hvor invaliderende det kan være for den enkelte, at gå i så lange perioder med frygt for at noget sker. Det påvirker deres sundhed og alt omkring dem.

Måske er det en uheldig udtalelse fra afsender, måske "digter" modtager en masse fortællinger. Det som er afgørende er, at alt det usagte ødelægger og skaber afstand i relationen.

Heldigvis er der en løsning og det kan det afklares ved at sige tingene højt. Selvom det ikke er let og du ikke har lyst, så gør det alligevel. Lad være med at tække pinen ud længere end nødvendigt.

Selvom intet i det her opslag, er ny viden for dig - så er det alligevel en viden som er så svær at omsætte i praksis. Måske oplever du at det er virkelig sårbart, du vil ikke afsløre din frygt og at dine omgivelsers syn på dig ændrer sig.

Men du kan ALTID gå tilbage til afsender, være undersøgende og nysgerrig på det som blev sagt, og samtidig gøre det på en god og en konstruktiv måde for at afklare misforståelser. En opklaring og afklaring til stor gevinst for alle.

Især for dig og for din trivsel.⁠