Du skal handle på din iværksætterdrøm

2020-06-15

Videopodcast om kvindeligt iværksætteri
af Majbrit Kirkegaard

Britt Holstein er 38 år gammel og er mor til 1. 
Hun ejer virksomheden Holstein&Virkelyst hvor hun tilbyder karriererådgivning til folk der gerne vil skifte karriere, trives bedre eller bare gerne vil blive skarp på deres styrker.

Britt er uddannet karriererådgiver og har arbejdet indenfor faget de seneste 10 år.

Hun har arbejdet med unge, folk der er ledige, folk der gerne vil noget andet og senest er hun også blevet uddannet NLP stresscoach, hvor hun hjælper stresssygemeldte med at finde deres retning på arbejdsmarkedet.

Britt har stort set altid vidst at hun godt ville være iværksætter, men det har taget hende en del år at samle mod nok til at blive det. Det har været en længere proces at nå dertil.


"Grunden til at jeg er hoppet ud i det her med at være selvstændig, handler om at jeg kan ikke se nogen plan B"


Britt er en meget selvstændig person, og har et behov for at gøre tingene på hendes måde og en trang til frihed.Hvordan har arbejdsbyrden været?


"Jeg var faktisk ret overrasket over hvor meget det kræver af arbejde"


Britt ligger mange timer i hendes virksomhed, men hun mærker det ikke på den samme måde fordi hun hele tiden føler sig inspireret og gerne vil udvikle og forbedre sig og sin virksomhed.


Vil du kalde dig selv en succes?


"Jeg føler lidt, at jeg er en succes hver dag"

Vi skal fejre de små succeser og fokusere på at nå vores delmål, men Britt har større mål og vil gerne leve godt af hendes forretning.


Britt's første råd til dig der overvejer at starte som selvstændig er, at du skal finde ud af hvorfor du vil det og hvem det er du gør det for.

Du skal gøre op med dig selv om du virkelig brænder for det.


"Iværksætteri er ikke for alle, det er en følelse der skal komme indefra"


Britt's andet råd er, at du skal lave en mini forretningsplan.

Når du gør det, danner du et overblik over det du gerne vil og hvor mange kasketter du skal have på for at lykkes som iværksætter.


Britt's tredje råd er, at du skal handle på det. Der sidder rigtig mange mennesker med drømme og ideer, men får aldrig handlet på det.

Vær okay med at det kan gå galt, men gør det alligevel. Det er ikke værre end at du kan få et arbejde igen.

Søg støtte, råd og opbakning i baglandet, så du altid føler dig hjulpet.


Britt's anbefalinger til ressourcer


Brug apps til at have overblik over din økonomi og planlægningsværktøj til planlægning af dine sociale medier. Britt bruger selv Planoly.


Hvilket mindset er vigtigt?


"Det handler om at have troen og tilliden til det og dig selv"


Der skal en masse hårdt arbejde til. Du har ikke succes på anden dagen, og du kommer til at begå en masse fejl, hvilket du skal være okay med.


Hvilke udfordringer er der?


"Den største udfordring er jo hvis du ikke vil udfordres, fordi det bliver du!"


Du kommer ud af din komfortzone og skal have det godt der. Du får mange kasketter på og skal lære at navigere i det.

Du kan læse mere om Britt, hendes virksomhed og det hun tilbyder her på hendes hjemmeside, eller følge hende på hendes Instagram eller på hendes Facebook side.

Se videopodcast her:Læs meget mere om 'Bliv kvindelig iværksætter', hvis du vil blive klogere på hvad du kan starte op som iværksætter og hvordan du kan gøre det HER

Hvis du har brug for yderligere råd, anbefalinger og inspiration til en glidende opstart, eller simpelthen bare gerne vil vide hvad du kan lave som selvstændig og hvordan du kan gøre det, så bank på Facebook gruppen 'Bliv kvindelig iværksætter'