Er du bange for at miste dit job?

2020-04-27


Måske fornemmer du, at din ansættelse vakler lige nu. En forandring er på vej, og det giver dig anledning til ekstra mange bekymringer omkring fremtiden.

Dine bekymringer og tanker kan vække en ængstelighed hos dig, men samtidig skal du også forstå det som et behov for, at du tager handling og gør noget ved din situation - der hvor du kan.

Når du tager handling, og bevidst flytter dit fokus væk fra dine bekymringer for en stund, får dit nervesystem samtidig en velfortjent pause og ro. At du kan gøre noget, kan samtidig give dig en følelse af tryghed, på trods af alt det som sker.

Hvis et jobskifte er på vej til dig, er der her 5 punkter, som du fx kan forberede og have fokus på nu:


  • Aktiver dit netværk. 
    Skab forbindelser på fx LinkedIn, og skab synlighed omkring din profil. Tal med de mennesker du møder på din vej (på afstand naturligvis). Så små frø allerede nu - det er så ærgerligt ikke at have et netværk, den dag du virkelig står og skal bruge det.

  • Overvej dine alternative muligheder, hvis du alligevel skal ud i et jobskifte. Er det måske nu, du skal gøre noget ved det karriereskifte, som du længe har gået og tænkt på?

  • Hvad kan du gøre for at være en stærk kandidat, hvis du skal ud og søge job igen? 
    I denne tid kunne det fx være et online kursus, uddannelse online eller selvstudie/fordybelse i et specifikt emne.

  • Opdater dit ansøgningsmateriale så det er opdateret og står helt skarpt.

  • Det samme gælder også for din LinkedIn profil. Og meget gerne inden, du begynder at være mere aktiv på LinkedIn. Din profil skal være præsentabel, og indbydende for dine besøgende - hvem ved, måske din nye arbejdsgiver.


Træk vejret dybt og sørg for at være ekstra god ved dig selv i denne tid. Prøv og beskæftige dig med aktiviteter som giver dig glæde, ro og måske noget der bidrager til et godt grin - det er næring for din krop og sjæl.

Pas på dig i proces og husk på, at det vi ved om kriser og de bekymringer der følger med, er at de heldigvis forsvinder igen.