"jeg forsøger nu hele tiden at minde mig selv om, ..

2021-08-24

𝗮𝘁 𝗺𝗶𝘁 𝘃æ𝗿𝗱 𝗶𝗸𝗸𝗲 𝗯𝗹𝗶𝘃𝗲𝗿 𝗺å𝗹𝗲𝘁 𝗶, 𝗵𝘃𝗼𝗿 𝗺𝗲𝗴𝗲𝘁 𝗷𝗲𝗴 𝗮𝗿𝗯𝗲𝗷𝗱𝗲𝗿 𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿 𝗵𝘃𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗸𝘁𝗶𝘃 𝗷𝗲𝗴 𝗲𝗿" 


Vi skal tilbage til 2018, hvor Sandie arbejder i sit første "rigtige" voksen job, er landet på den helt "rette hylde" og endda i drømmevirksomheden.

Eller det var hvad hun troede, indtil stressen kom snigende. Men var der også andre faktorer, som var afgørende udover jobbet? Læs mere om Sandies møde med stress og hvor hun også deler helt konkrete råd til hvordan omgivelserne hjælper et menneske bedst, som gennemgår et stressforløb.En historie, der er vigtig at dele for stress kan ramme alle ⁠ - også dig .⁠ .⁠

𝗛𝗮𝗿 𝗱𝘂 𝗹𝘆𝘀𝘁 𝘁𝗶𝗹 𝗮𝘁 𝗱𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗵𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲? - så send en mail til hej@goldenblooming.dk⁠ ⁠
Hvornår er dit portræt taget? Hvordan var din livssituation og hvordan havde du det indeni på det tidspunkt?

Billedet er taget i november 2018 og februar 2019 bliver jeg sygemeldt.

På billedet havde jeg ingen fornemmelse af, at jeg var stresset eller ved at brænde ud. Jeg troede helt ærligt bare, det var sådan, det skulle føles at være voksen. Jeg havde fået mit første "rigtige" voksen job, og jeg var stolt af at arbejde der, men firmaet blev hurtigt præget af fyringer og manglende ledelse. Derudover var jeg også i et forhold, jeg ikke vidste hvor meget egentlig påvirkede mig negativt.

Jeg har overraskende lidt billeder og selfies fra perioden, hvor jeg var stresset. Når jeg kigger tilbage nu kan jeg se, at jeg havde svært ved at finde oprigtig glæde frem. Jeg elsker at tage billeder og fange små øjeblikke af hverdagsmagi, så fraværet af billeder i min kamerarulle taler højt.


Det er hårdt at indrømme, at et job i drømmevirksomheden måske ikke er noget alligevel ..


Hvad var afgørende for, at du kunne lægge perioden med stress bag dig. var det fx nødvendigt at ændre på noget i dit liv?

Den helt simple øvelse, der hjalp mig til at få det bedre, var gåture i skoven. Jeg gik en tur hver dag.

Det er stadig det jeg vender tilbage til, når livet strammer til.

Jeg har ændret på mit mindset og jeg forsøger nu hele tiden at minde mig selv om, at mit værd ikke bliver målet i, hvor meget jeg arbejder eller hvor produktiv jeg er. 


Hvad tror du var årsagen til at du fik en stress belastning og mener du at det altid kun er de ydre faktorer, der skaber stress?

Jeg tror, både det var manglende struktur på jobbet og, at jeg nok ikke helt var endt på den rette hylde i det job, som jeg troede. Det er hårdt at indrømme, at et job i drømmevirksomheden måske ikke er noget alligevel.

Derudover var mit forhold også energidrænende, men det er svært at forlade en person du holder af.

Det er bestemt ikke kun ydre faktorer der skaber stress, alt i livet kan være en kilde til stress, specielt hvis man har tendens til bekymring og overtænkning. Alt lige fra dit forhold til det at skulle skabe et "voksenliv" kan være stressende.


Hvad ville du ønske at, du havde vidst inden du fik stress?

Jeg ville ønske, at jeg havde været bevidst om, at ens værd ikke kan eller skal måles i, hvor meget du arbejder. Eller om du arbejder et prestigefyldt sted.


Hvordan hjælper omgivelserne bedst - er der fx do's and don'ts?

Hmm godt spørgsmål. Som det første vil jeg nævne, at det er en god idé at få din læge til at teste dine vitamin/mineral niveauer, når du bliver sygemeldt med stress eller depression, da fx. mangel på vitamin D kan give depressionslignende symptomer.

Derudover er det rart, når dem tættest på:

  • Spørger indtil hvordan man oprigtigt har det.
  • Gør det klart, at de gerne vil hjælpe med ting man ikke kan overskue.
  • Ikke gør en stor ting ud af det, når man gerne vil tidligt hjem fra sociale arrangementer.
  • Generelt bare er forstående overfor det store behov man kan have, for at hvile.

Følg Sandie på Instagram eller Facebook på hendes private profil⁠ @sandiebl eller på Digitale Damer, hvor Sandie og Pernille bl.a. snakker om bæredygtig arbejdskultur @digitaledamer - også på bloggen www.digitaledamer.dk