Stressforløb blev vejen til et karriereskifte og kursen blev sat mod iværksætter drømmen

2020-02-29

Henriette Hansen har i dag et deltidsjob, i en forening for selvstændige behandlere. Sideløbende har hun selvstændig virksomhed, hvor hun rådgiver og hjælper andre iværksættere med deres hjemmesider og markedsføring på sociale medier.

Henriette Hansens forhistorie er egentlig som mange andres, inden en stressbelastning.

Hun havde et fuldtidsjob, som hun var dygtig til, og egentlig var hun godt tilfreds med at gå på arbejde. Faktisk var der styr på det hele. Hun fik løst sine opgaver, havde et godt overblik og der var en god balance i hverdagen.

Men med tiden blev presset øget, og i samme periode blev hun også mor for første gang, og så begyndte de første symptomer at dukke op.

Symptomer, hun ikke var i stand til at genkende. At være svimmel, have ubehag og migræne var hun på daværende tidspunkt ikke klar over, at det kunne være tegn på en stressbelastning. Henriette gik til lægen, og blev sendt hjem med en sygemelding - hun havde, som mange andre danskere fået stress, helt uventet.

Med tiden fortog symptomerne sig. Hun blev raskmeldt, og vendte tilbage til sin arbejdsplads. Det var en lettelse at komme tilbage på arbejdet igen, og hun var glad for at hun var kommet "ud på den anden side".

Stressen vendte tilbage

Der gik ikke længe før at symptomerne dukkede op igen, og glæden varede kort. Det blev værre og værre og Henriette blev atter sygemeldt. Denne gang kom hun ikke tilbage på sit job, i stedet blev hun jobsøgende.

I sin jobsøgningsperiode blev hun coachet af sin Karriererådgiver, tog uddannelse inden for digital markedsføring, og var efterfølgende i praktik.

Det blev en øjenåbner, og et nyt kapitel i Henriettes karriere. Det nye arbejdsområde betød at nu kunne hun samle sin passion for at fotografere, filme - være visuel, med at skrive og samtidig gøre en forskel for og hjælpe andre iværksættere. Men endnu vigtigere, at skabe en karriere og tilrettelægge sin hverdag, som giver hende den nødvendige balance, og som ikke længere gør hende syg.

"Min karriere i dag er meget mere meningsfyldt, og jeg kunne ikke tænke mig et andet arbejdsliv.
Jeg håber at flere, stopper op og overvejer deres situation, hvis de bliver ramt af stress. 
At de tager sig selv alvorligt, og handler på de nødvendige ændringer der skal til, for at blive stressfri. For der er faktisk en vej ud af det, og man kan godt vende situationen til det bedre. 
Man skal ikke lade sig nøjes, og jeg har fundet ud af, at man langt hen ad vejen kan skabe, det arbejdsliv man trives bedst i"

Ønsker du at læse mere om Henriettes virksomhed, kan du gøre det HER 

Har du behov for Karriererådgivning, kan du læse mere her HER eller Stresscoaching HER